iPhone X’in Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

0
262

Çıktığı andan itibaren büyük yankılar uyandıran ve 2 gündür gündemi işgal eden Apple’ın onuncu yıla özel olarak tanıttığı iPhone X, Türkiye’de de ön siparişe açıldı.

Özellikle tamamen çerçevesiz ekranıyla ilgi çeken iPhone X, yeni tasarımının yanı sıra yüksek donanımı ve yüksek performansı ile de dikkat çekmeye devam ediyor. 3 adet yeni iPhone’un tanıtıldığı büyük Apple lansmanında iPhone 8 ve 8 Plus ile birlikte tanıtılan iPhone X ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Apple çıkardığı diğer telefonları olan iPhone 8 ve 8 Plus ile kullanıcıları hayal kırıklığına uğratırken iPhone X ile kötü algıyı yıkmış ve adeta yepyeni bir çağ açmıştı. Çağdaş çerçevesiz tasarımıyla iPhone X’ 2 gündür piyasayı işgal ediyor.

En şık iPhone olarak düşünülen iPhone X’in özelliklerinden kısaca bahsetmemiz gerekirse iPhone X, işlemci olarak A11 Biyonik işlemci ile yüksek performans veriyor. 3 GB RAM ile de bu performansı daha da arttırıyor. Touch ID bulunmayan cihazda bunun yerine daha güvenli olacağı iddia edilen Face ID bulunuyor. Arka tarafında dikey olarak yerleştirilmiş çift 12 MP’lik kameralarıyla üstün kalitede Fotoğraflar çekebilen iPhone X, muhteşem ekranıyla da gerçek renkleri görmenizi sağlıyor.

iPhone X ile ilgili detaylı bilgileri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Aslında yeni iPhone’ların tanıtıldığı büyük Apple lansmanında iPhone X’in fiyatı açıklanmıştı. Ancak bu fiyat ABD üzerinde geçerli olacak ön sipariş fiyatıydı. 1000 Dolar olarak belirlenen bu fiyat bile çok yüksek olarak görülüyordu. Türk Lirası olarak 3500 TL yakınlarında olan bu miktarın üzerine vergiler vb. eklendiğinde çok daha artacağı biliniyordu.

Tanıtılmasından 2 gün sonra Türkiye için de ön siparişe açılan iPhone X’i ilk ön siparişe çıkaran firma Vatan Bilgisayar oldu. iPhone X için Vatan Bilgisayar üzerinde 5999 TL fiyat gözüküyor. Yani ön sipariş vermek istiyorsanız 5999 TL’yi gözden çıkarmanız gerekecek. Asında bu kadar yüksek bir fiyat olması bazı kullanıcılar tarafından bekleniyordu ancak yine de bu fiyatı görenler genel olarak şaşırıyorlar.

Öyle görünüyor ki “iPhone alacağıma araba alırım” , “Böbrek fiyatına iPhone” gibi esprilere bir süre daha devam etmek zorunda kalacağız.

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu Girin
İsminizi Girin