Modem Üzerindeki Usb Girişi Ne İşe Yarar?

0
623

Evinizde / İşyerinizde bulunan modemlerin üzerinde bulunan usb ‘nin ne işe yaradığını, sadece bir cihazı şarj etmek için mi yapılmış olacağını düşünüyorsunuz?

Modem, interneti kullanmak için elektronik sinyalleri çeviren bir adaptördür. Modem üzerinde ethernet kablosu, telefon kablosu ve usb portu bulunmaktadır.

Modem üzerindeki USB portunun amacı

Adsl modem üzerindeki usb girişi ne işe yarar sorusuna hiç beklenmedik bir cevap verelim.  Her usb portunda olduğu gibi modem üzerindeki usb portundanda telefonunuzu, tabletinizi şarj edebilirsiniz. Fakat bunun dışında modemdeki usb girişine bir vınn takarak 3g bağlantılı bir modem elde edebilirsiniz.

Modemdeki usb portunu kullanarak kolayca tüm ağınıza erişebilir, bilgisayarlarda bulunan yazıcılara erişebilir ve dosya paylaşımı işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin bilgisayar kasanızda boşta usb girişi yok bu durumda adsl modem üzerinde bulunan usb girişiyle flash belleğinizi takabilir ve ağ üzerindeki tüm aygıtlara paylaşımınızı yapabilirsiniz.

Usb portunun bir diğer kullanım alanı ise örneğin evinizde modem var ama internetiniz yok. Eğer telefonunuzda mobil internetiniz varsa hücresel veriyi açıp telefon ile bu modem üzerindeki usb portunu bir kablo ile bağlayabilirsiniz böylece hücresel verinizi modem üzerinden uzak mesafelere kadar wifi sinyali olarak yayabilirsiniz..

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu Girin
İsminizi Girin