Kapat
Mobil 220 görüntülenme 0

Uzun Süre Kullanılmayan Android Yedekleri Silinecek!

Google, bütün kullanıcılarını etkileyecek bir adım atarak, uzun süre paif olan hesapların almış olduğu yedekleri silmeye başlıyor.

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı olan Google, kullanıcılarına verdiği hizmetlerle herkesi memnun etmeye çalışıyor. Hemen hemen günlük hayatta kullanabileceğimiz ve akıllı telefon ile halledebildiğimiz bütün işlerde yardımımıza Google uygulamaları yetişiyor. Özellikle En çok kullanılan ve en çok bilinen Google uygulamalarından biri olan Google Asistan, diğer tüm uygulamalar ile birlikte çalışarak bütün gün size yardımcı olabiliyor.

Günümüzde en çok kullanılan mobil sistemlerden biri olan Android’i Google geliştiriyor ve sunuyor. Bu yüzden çoğunlukla telefonumuzda Google uygulamalarını kullanıyoruz. Tamamını birlikte ve birbirine uyumlu bir şekilde geliştirildiğinden bütün uygulamlar ve Android birlikte çalışıyor. Örneğin Google Asistan, Haritalar uygulaması ile birlikte çalışarak gerektiği zaman size otomatik olarak rota bulabiliyor.

Android’in geliştiricisi olan Google, kullanıcılarının bilgilerini kaybetmemesi ve istediği zaman ulaşabilmesi için verileri yine kendi uygulaması olan Google Drive üzerinde yedekliyor. Aldığınız her Android telefon, Google hesabınızla giriş yapmanızdan itibaren yedeklenmeye başlıyor. Yüklediğiniz uygulamalar ve uygulama verileri, dosyalarınız, fotoğraflarınız ve telefonunuzdaki her şey Google Drive’da saklanıyor. Telefonunuza bir şey olması veya bilgilerinizin bir şekilde kaybolması durumunda bütün bilgiler geri yüklenebiliyor.

Ancak bu yedekleme hizmeti bütün hesapları yedeklediğinden bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunlardan biri hesapla giriş yaptıktan ve cihaz Drive’a yedeklendikten sonra hesaptan çıkış yapılması ve bir daha hiçbir zaman bu hesaba giriş yapılmaması. Bu durumda yedeklenen veriler sonsuza dek Google Sunucularında saklanıyor ama kimse gelip bu verileri almadığından sunucularda gereksiz bir yer kaplıyordu.

Google bu sorunu çözmek için bir adım attı. Eğer dosyalarınızı bir hesap üzerinden Google Drive’a yedeklerseniz sonsuza kadar orada durmayacak. Hesap 2 Ay boyunca hiç aktif olmazsa kullanıcının yedekleri silinecek. Silinen dosyaları bir daha geri alma ihtimali olamayacak. Google, bu silme işleminden kullanıcıların etkilenmemesi için yedeklenen cihazların yanında bir sayaç ekleyerek ne zaman silineceğini gösteriyor. Bu zamana göre yeniden aktif olmanız isteniyor.

Google bu şekilde boşa kullanılan büyük bir alanı temizleyerek yeniden kullanılacak bir alan elde etmeyi planlıyor. Kullanıcıların üzerinde etkisinin ne olacağını bilmiyoruz ama bundan sonra sık sık giriş yapmamız gerektiği apaçık ortada.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir